VIRTUALNA ŠOLSKA KNJIŽNICA

Na tej spletni strani so na voljo povezave do zanimivih in koristnih spletnih strani, kjer se lahko poučite o varni rabi interneta, pridobite verodostojne in uporabne informacije ter znanja ali pa uživate v branju leposlovja na elektronskih medijih.

Učenci in učitelji OŠ Zagradec lahko na povezavi COBISS najdete navodila, kako lahko iz svojih naprav poiščete informacije o knjigah v šolski knjižnici OŠ ZAGRADEC ali v vam najbljižji Mestni knjižnici Grosuplje, enoti Ivančna Gorica, ki svojim članom omogoča tudi izposojo elektronskih knjig. Na povezavi so podrobna navodila, kako uporabljati portal za izposojo elektronskih knjig BIBLOS.

Zelo pomemben vir za iskanje informacij, pridobivanje znanja in samoučenje je tudi svetovni splet. V Sloveniji je sodobna tehnologija široko dostopna, vendar jo še premalo izkoriščamo za učenje.

Da bo vaša uporaba spleta varna, priporočamo, da si ogledate povezave na temo  Medijske pismenosti.

Na označenih poglavjih (kliknite naslov) so podstrani s povezavami:

Podpora/ pouku

Na svetovnem spletu obstaja veliko koristnih informacij in kakovostnih spletnih strani, kjer lahko učenke in učenci na vam bližji in bolj interaktiven način poglabljate snov, ki jo obravnavate pri pouku. Nekatere strani urejajo založbe, ki izdajajo učbenike, nekatere pa druge strokovne organizacije.

 Uporabne baze podatkov za poglobljeno, samostojno učenje

Na internetu lahko dostopate do različnih baz podatkov, kjer svoje znanje poglabljate in nadgrajujete.

Digitalno branje

Ljubitelji literature in branja leposlovnih del lahko na svetovnem spletu najdete strani, ki omogočajo branje na elektronskih medijih.

Poučne oddaje in videoposnetki

Na povezavi dostopate do spletnih strani, kjer si lahko ogledate zanimive dokumentarne oddaje in videoposnetke, ki nazorno predstavijo snov, ki jo obravnavate pri pouku, ali pa vas osebno zanimajo.

Zabavno-izobraževalne vsebine

Učenje je lahko tudi zabavno, kar dokazujejo tudi spletne strani na tej povezavi.